About

Ornella Martens
Juwelen in micro-mozaïek

Ornella Martens is geboren in het goddelijke wijnjaar 1967. Haar eerste stappen in de mozaïek zette ze in  de studio van Mireille Swinnen. Uit honger naar méér trok ze naar hartje Venetië, voor workshops aan de  befaamde Studio Orsoni. Onder begeleiding van “Maestra” Antonella Gallenda verfijnde ze er haar ambacht in de mozaïek. Een ambacht dat groeide in een liefde en passie voor de micro-mozaïek.

Wat is micro-mozaïek?
Het woord spreekt voor zich: “micro” wijst op zeer kleine stukjes. Het basismateriaal is smalti, beter bekend als Venetiaans glas. Zeer kleine, gekleurde blokjes glas worden gesmolten tot draden, filatti genaamd. De filatti zijn de bouwstenen voor elk mozaïekontwerp. Ornella Martens werkt steeds met authentieke smalti, die ze verwerkt tot unieke juwelen.

Juwelen op maat
Een juweel van Ornella Martens is altijd een pièce unique. Elk juweel vertrekt vanuit een persoonlijk gesprek: jij bepaalt zelf de vorm, de kleur, de grootte. Alles kan, want ook de basis (uit zilver of …) wordt op maat gemaakt door goudsmid Gudrun Rehm. Je bent dus zeker van een gepersonaliseerd ontwerp, een uniek juweel dat past bij jouw voorkeur en jouw smaak.